Igehirdetések 2009

2Móz 35,1-2 - "Töltse nálunk a nemzeti ünnepet!"

Azután összegyűjtötte Mózes Izráel fiainak egész közösségét, és ezt mondta nekik: Ezek azok az igék, amelyekről azt parancsolta az ÚR, hogy meg kell tennetek: Hat napon át végezzétek munkátokat, de

Igehirdetés: 

Az egyik nagy osztrák bútorbolt-hálózat szinte lepedőnyi nagyságú szórólapokon hívogatta lehetséges magyarországi vásárlóit, ezzel a szöveggel: „- Töltse nálunk a nemzeti ünnepet! Jöjjön hozzánk! Vásároljon nálunk ezen a napon, mi pedig ennyi és ennyi százalékot engedünk az árainkból...“

Zsid 3,12-14

Vigyázzatok, testvéreim, senkinek ne legyen közületek hitetlen és gonosz szíve, hogy elszakadjon az élő Istentől.

Igehirdetés: 

Számomra a hét egyik legmegdöbbentőbb híradása az volt, hogy egy Brüsszel közeli házban megtalálták egy öt éve elhunyt asszonynak és fiának a holttestét. A házban lévő két csontvázról és az öt évvel ezelőtti dátumokat mutató élelmiszerekről arra következtetnek, hogy öt, azaz öt éve ezek az emberek nem hiányoztak senkinek, a kutya sem kereste őket.

Ézs 40,3-11

Egy hang kiált: Építsetek utat a pusztában az ÚRnak! Készítsetek egyenes utat a kietlenben Istenünknek!

Igehirdetés: 

Kedves Testvéreim! Szeretek Ágfalván a Hegy utcában sétálgatni a gyerekekkel, mert akármerre nézek, minden irányban gyönyörűséges dolgokat látok.

Hós 11

Még gyermek volt Izráel, amikor megszerettem, Egyiptomból hívtam ki fiamat. Minél jobban hívtam őket, annál jobban távolodtak tőlem: a Baaloknak áldoztak, és a bálványoknak tömjéneztek.

Igehirdetés: 

Kedves Testvéreim! Második kisfiam születése előtt „közvéleménykutatást“ tartottam többgyerekes szülök körében arról, hogy a második gyereket is lehet-e ugyanannyira, ugyanolyan elementális erővel szeretni, mint az elsőt.

Ez 37,17

...hogy eggyé legyenek a kezedben!

Igehirdetés: 

Két és fél éves kisfiunk még néha ügyetlen kezéből gyakran kicsúsznak törékeny tárgyak: -poharak, csészék vagy tányérok. Nemrégiben egy csésze teával egyensúlyozott a konyhában, de a gravitáció erősebbnek bizonyult a kicsi kezeknél, s a tea szétfolyt a konyhakövön, a csésze ripityára törött, kisfiam pedig torka szakadtából üvöltött.

Zsolt 97

Uralkodik az ÚR! Vigadjon a föld, örüljön a sok sziget! Felhő és sűrű köd van körülötte, igazság és jog trónjának támasza. Tűz jár előtte, és megégeti ellenségeit mindenütt.

Igehirdetés: 

Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni,
Hogy melegednének az emberek. (...)
Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni,
Hisz zúzmarás a város, a berek...
Fagyos kamrák kilincsét fölszaggatni
És rakni, adjon sok-sok meleget.
Azt a tüzet, ó jaj, meg kéne rakni,
Hogy fölengednének az emberek!

Jak 4,10-17

Alázzátok meg magatokat az Úr előtt, és ő felmagasztal titeket. Ne rágalmazzátok egymást, testvéreim.

Igehirdetés: 

Kedves Testvéreim! Engedjék meg, hogy az újév utáni első vasárnapon én még egy kicsit visszafelé tekintsek. Valaki azt mondta egyszer, hogy az optimista szilveszterkor azért marad fenn éjfélig, hogy lássa az újév beköszöntét, a pesszimista pedig azért, hogy megbizonyosodjon az óév elmúlásáról.