Igehirdetések

PUZZLE-DARABOK – Tanévnyitó gondolatok októberben

Jn.13,7

Igehirdetés: 

Október 5-ét írunk, és - kissé megkésve - ma tartjuk a tanévnyitó istentiszteletünket. Ma tartjuk, mert szeptember első vasárnapján még minden kis- és nagyobbacska diák, minden szülő és a legtöbb nagyszülő úgy el volt foglalva a tanévkezdés (és a bánfalvi búcsú) bonyodalmaival, hogy ezt az alkalmat lehetetlennek tűnt arra az időpontra megszervezni.

A HEGYRŐL LEJŐVE

Lk. 9,37-45

Igehirdetés: 

A következő napon, amikor lejöttek a hegyről, nagy sokaság ment eléje.38És ekkor egy ember így kiáltott a sokaságból: „Mester, kérlek, tekints a fiamra, mert ő az én egyetlenem. 39Időnként valami lélek ragadja meg, és hirtelen kiáltozni kezd, rázza őt és tajtékzik, és nehezen távozik tőle, miután meggyötörte.

Jn. 1,1-14.

Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. 2Ő kezdetben az Istennél volt. 3Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött.

Igehirdetés: 

Biztosan mindenki ismeri azt az érzést, amikor a csodálkozástól és a döbbenettől meg sem tud szólalni. Azt az érzést, amikor nem jönnek a szánkra a szavak, mert annyira meglepődtünk valamin.

Mt. 6,26

Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem aratnak, csűrbe se gyűjtenek - mennyei Atyátok táplálja őket. Mt. 6,26

Igehirdetés: 

Egy helyes kis történet szerint, egy amerikai fiatalember utazása során belebotlott egy olyan indiántörzsbe, amely korsarak készítéséből tartotta fenn magát. Az amerikai teljesen belebolondult a gyönyörű, színpompás kosarakba, és úgy gondolta, hogy megcsinálja velük az évszázad üzletét. Amikor azonban minden terméket fel akart vásárolni, az indiánok nem mentek bele az üzletbe.

Oldalak